קושי לסמוך על בן הזוג

ברוכים הבאים לפורום "זוגיות במשבר"!
אתם מוזמנים לכתוב שאלות מפורטות בתחום הזוגיות, משברי זוגיות, טיפול זוגי, בגידות, חשק מיני וכד'.
תוכלו גם להגיב לשאלות ולפוסטים של שאר המשתתפים. אנא תנו כותרת לכל פוסט חדש, ואל תשכחו לשרשר תגובות נוספות שלכם כהמשך לפוסט הראשון, כדי שתיווצר המשכיות.
חשוב לדעת שהתשובות באתר אינן תחליף לייעוץ זוגי מקצועי, וכל מי שפונה עושה זאת על אחריותו בלבד.

קושי לסמוך על בן הזוג

הודעהעל ידי הדר » 01 ספטמבר 2019, 02:48

היי, אני בת 21 ובן זוגי בן 23. 
אנחנו מנהלים מערכת יחסים כבר 7 חודשים. 
לצערי נכנסנו למערכת יחסים בנסיבות קצת מוזרות, לפניי הוא יצא עם בחורה במשך 6 שנים, והתחלנו לדבר כשהם היו יחד, התחלנו בתור סתם חברים טובים ולאחר מכן הדברים התגלגלו. 
כשהרגשנו שאנחנו מתחילים להתאהב, הוא נפרד מבת זוגתו, אחרי שבוע בערך נכנסנו למערכת יחסים. 
בתור זוג צעיר שמקיים מערכת יחסים במשך שבעה חודשים עברנו המון. 
לצערי חלק מהעניין הם דברים שפגעו בי ובאמון שלי, אני אישית חושבת שבזוגיות צריכה להיות שקיפות מלאה, בעוד שבן הזוג לפעמים מסתיר דברים כדי לא לפגוע בי, דברים שוליים וקטנים.  
בתחילת הקשר רבנו לגבי איזו בחורה מהעבר שלו שהוא אמר לי שהם סתם היו מדברים, ואחרי חודשיים שאנחנו מנהלים מערכת יחסים הוא התוודה ואמר לי שהם שכבו, על אף ששאלתי אותו את זה מההתחלה. 
מהרגע הזה האמון שלי התחיל להיפגע, מאז חשדתי בדברים. 
לאט לאט דברים קטנים נהפכו לגדולים, בריבים פתאום הוא היה שולח הודעה לבנות למרות שהוא ידע שזה יפגע בי, פתאום התחיל לחפש בחורות ברשתות חברתיות. 
לאחרונה החלטנו לקחת צעד אחורה לחשוב על הקשר, בזמן שהוא ביקש הפסקה ואני לא הייתי מסוגלת אמרתי לו שעדיף שניפרד. 
בזמן הזה הוא שלח הודעה לאותה בחורה (שטען שלא היה בניהם כלום והתוודה אחרי חודשיים) , ואני ראיתי את זה. 
הייתה לנו התנהלות קצת עגומה, הייתי מחוברת לרשתות החברתיות שלו, והייתי במעקב אחרי המעשים שלו מהפחד להיפגע . 
ברגע שראיתי שהיא שלחה לו הודעה למרות שכביכול היינו פרודים ישר יצרתי איתו קשר ושיתפתי אותו בכאב שלי. הרי איך אפשר ללכת ישר לאנשים אחרים בזמן שהלב שלך נשבר? 
החלטתי שאני מוכנה לתת לו עוד זמן וביקשתי ממנו שבזמן הזה יכבד אותי ולא יצור קשר עם בנות, במיוחד חא כאלה מהעבר שלו. גם שם חוויתי כמה משברים, כי הוא אמר לי שהוא מפסיק לדבר עם אותה בחורה, ופתאום ראיתי ממנה הודעה (למרות שלא ראיתי שנוא ענה אז ירדה אבן מליבי). 
אחרי כמה ימים החלטנו לתת עוד צ’אנס לקשר, אמרנו שנתנקה ונתחיל את המערכת יחסים הזו מ0 החל מיום שני. 
ופתאום, אני רואה שאותה בחורה שולחת לו תמונות. 
אני רוצה להאמין שהוא באמת הפסיק לדבר איתה ושהיא סתם ממשיכה לשלוח לו תמונות והודעות כי זה גם מה שהיה בעבר. 
כתוצאה מהחוסר אמון שלי בן הזוג מרגיש לפעמים כלוא. למרות שאני בכלל לא רוצה לכלוא אותו, זה פשוט מהפחד שהוא יפגע בי. 
הבעיה שלי היא שהאמון שלי ממש נפגע, כיצד ניתן לתקן את זה? איך ניתן לעבוד על הקשר במטרה לשקם את האמון ולנהל מערכת יחסים בריאה ובוגרת? 

קושי לסמוך על בן הזוג הדר
01 ספטמבר 2019, 02:48
Re: מלאת אהבה
01 ספטמבר 2019, 14:48
Re: הייתי שם..
02 ספטמבר 2019, 18:02
Re: חשבתי על זה רבות הדר
03 ספטמבר 2019, 14:54
Re: תשובה לא פופולרית לירון
22 נובמבר 2022, 18:42
הפתרון המושלם לאמון AS פוליגרף
29 נובמבר 2022, 17:33