מה נהיה כאן?
כל הודעה עם שירשור כאורך הגלות מדברת על בגידה וניחום הבוגדת |
|
צפה בבמקום שזה יהיה פורום ליחסים וזוגיות זהו פורום לניחום בוגדות בדף חדש |
כרגיל, בואו נתנער מאחריות עצמית באמצעות הרטוריקה של גלגול הדיון בחזרה לעדי.
הנרטיב לפיו הרקע שלי כמי שנבגדה הופך את דעתי ללא רלוונטית או לא נכונה, הוא נרטיב שחוק ובעיניי משטיח את הדיון באמצעות השתקה, ולי אין עניין בדיונים שטוחים ולכן אינני משתתפת בהם.
הניסיון להטיל ספק בנכונות מילה שולית מכל מה שאמרתי, אין בה כדי לבטל את הדברים, בטח כאשר היא מתארת במדויק את תחושותיו של בעלי. אבל את בהכחשה מטורפת, לכן אין בשכנוע העצמי הזה שום הפתעה בעיניי.
אבל אם כבר בחרת להתנער מאחריות באמצעות הסטת הנושא לנושא אחר שלא קשור בכלל, אז הנה: בניגוד אלייך, הוא שילם מחיר אישי כבד בתחושה שעשה מעשה מטומטם, מיותר, לא מוסרי, ושאל את עצמו שאלות קשות על ההתרחקות הערכית שלו ועל איזה מין בנאדם הוא. הוא הביא את עצמו לחשבון נפש מתמשך שגרם לו לערוך שינויים מהותיים בחייו ולחזור ולבדוק את עצמו לאורם. הוא לקח אחריות מלאה על מעשיו, הלכה למעשה, לא בדיבורים. הוא לא פטר את עצמו מאחריות ולא השתמש בעליבות הזאת של להאשים אותי בבחירה הלא מוסרית שלו, עבד מאוד מאוד קשה כדי להוכיח שהוא ראוי לי, ואני ממש מתקוממת כנגד הניסיון שלך להשוות ביניכם, אתם ממש לא דומים, את אפילו לא בכיוון. זהו דיון בנושא הבגידה הערכית העצמית שלכן, את מתכחשת לה מכל וכל, שיהיה לך מלא בהצלחה בדרך זו, אך היא ממש לא דומה לדרכנו.