שלום. אני חדשה פה. עוברת תקופה קשה ואין לי עם מי לדבר. אשמח לעצה.
בת 30. 11 שנה עם בן זוגי. מתוכם 4 שנים נשואים. אין ילדים. מאז ומתמיד היית לי התנגדות לסמים. תמיד אמרתי לבעלי שאם הוא יעשן אני יעזוב אותו. קצת לפני החתונה הוא התחיל לעשן קנביס עם חברים וכמובן הסתיר ממני. בהתחלה זה היה לפעמים אך עם הזמן התדרדר לצריכה יומיומית. שנה וחצי אחרי החתונה הוא החליט להתוודות (חלקית). סיפר שהוא מעשן לפעמים באירועים, סיפר שהוא הסתיר את זה כי פחד שאני יעזוב ואמר שהוא לא מתכוון להפסיק. אמרתי שאני סולחת וכל עוד זה ישאר לעיתים רחוקות באירועים אני יסתדר עם זה. המצב התדרדר. העישונים תמיד עלו בתדירות. ההסתרות המשיכו. ביקשתי שהתחשב בי ולא יעשן בבית או לא יהיה מסטול בנכחותי. אבל בסופו של דבר החשק השתלט עליו והוא עשה כרצונו. כך היה 3 שנים. בסופו של דבר נישברתי ואמרתי לו שילך לגמילה או שאני עוזבת. אמר שהוא צריך זמן לחשוב. ישן שבוע וחצי אצל אמא שלו. חזר ואמר שיפסיק ל3 חודשים ואז נראה. עשה סדנת גמילה בזום. ניפגש עם פסיכולוג. עברו חודשים וחצי שבהן היו לו כמה נפילות. סיפר עליהן אחרי תחקור שלי. מאמינה שהיו עוד מקרים והוא שוב מסתיר. מנסה לשכנע אותי שהוא יחזור לעשן והפעם התחשב בדברים שמפריעים לי. מתקשה להאמין שזה אפשרי. חוששת שכשיהיו ילדים המצב יחמיר. אשמח לעצה כיצד להמשיך |
|
צפה בקאנביס וזוגיות בדף חדש |
מסכימה עם עדי בנוגע לחשיבות של שיח מכבד, כל משתתפי הפורום מגיעים לכאן כי הם סובלים מבעיה כאובה ולא פתורה. לכולנו מגיע יחס עדין ואמפתי.
מעבר לבוטות ולתוקפנות של התגובות של ברק, תפיסת העולם הדיכוטומית של שחור או לבן תמיד נשמעת לי ילדותית ושטחית, ומפספסת את המורכבות של החיים בכלל ושל זוגיות בפרט.
ההתמקדות של יסמין בנושא הקאנביס ממסכת לדעתי בעיות נוספות שיש בזוגיות שלה. אולי זה סביב ענייני שליטה, כפי שציין ברק. ואולי יש דברים נוספים, שאפילו מפחיד לה יותר לבדוק אותם. זוגיות של 11 שנים בלי להתקדם לשלב הבא מעלה אצלי סימני שאלה. האם הוא הקשר הרציני הראשון? האם יש ניסיון מיני עם גברים אחרים? אולי משהו נתקע בהתפתחות של הקשר, והיא מחפשת דרך יציאה, וזו נראית לה סיבה מוחשית ולגיטימית להיות לא מרוצה. כי סתם חוסר סיפוק ותחושת תקיעות הן תחושות עמומות מדי, והיא לא יודעת מה לעשות בקשר לזה.