שאלה למפוכחת

ברוכים הבאים לפורום "זוגיות במשבר"!
אתם מוזמנים לכתוב שאלות מפורטות בתחום הזוגיות, משברי זוגיות, טיפול זוגי, בגידות, חשק מיני וכד'.
תוכלו גם להגיב לשאלות ולפוסטים של שאר המשתתפים. אנא תנו כותרת לכל פוסט חדש, ואל תשכחו לשרשר תגובות נוספות שלכם כהמשך לפוסט הראשון, כדי שתיווצר המשכיות.
חשוב לדעת שהתשובות באתר אינן תחליף לייעוץ זוגי מקצועי, וכל מי שפונה עושה זאת על אחריותו בלבד.

Re: לסקרן

הודעהעל ידי יגאל » 19 יולי 2021, 06:44

שלום רב
אומר ראשית שצר לי עליך.
לאיש לא מגיע לעבור מה שעברת, ותמיד במשוואה הצד שבגד הוא אדם פחות טוב. בכל פרמטר.
אני אישית חושב שלבוא ולנסות לשקם אחרי זה בלתי אפשרי, מאריך את הסבל ומכאן שזה גם מקרין על הסביבה

כשצד בוגד, גם במידה והצדק עימו בכל מאת האחוזים( ואף פעם אין צד אחד שצודק לחלוטין) אין כפשרה למעשה וגם בעלה של הבוגדת שחייה היום מעולים ונהדרים והיא עברה תהליך ובעלה נהדר וכו וכו - האמן לי כל הדברים שהיא מספרת על חייה אינם נכונים ומתחת לפני השטח הכל גועש.
בעלה, סמרטוט ככל שיהיה, נשאר בקשר רק כיוון שהוא חושש לילדים, חושש מהפן הכלכלי או לחילופין נושא על גבו צלקות שגורמות לו לחוש פחד וחוסר בטחון.
האמן לי שלאחר בגידה אין שום יכולת להצליח לאורך זמן...חשוב על כך רגע בצורה מפוקחת: "בעלי החליט שהוא שוכח מזה ולא מתעסק בעניין..."? נו באמת.. עצור אתה לרגע ותגיד אם המשפט נשמע לך הגיוני....

ברגע שהכוכבים יסתדרו אחד מהשניים( ומבקש מראש סליחה שלוקח אתכם כמשל.. ) יבגוד שוב
בין אם זו הבוגדת ששוב יחסר לה הריגוש ובנוסף יודעת שהצד שנגד מכיל הכל/מפחד להגיד.. ממש כמו גנב, הגניבה השניה הרבה יותר קלה מהראשונה.
לגבי הצד השני, בעלה.. ובכן, גם אם הוא מצליח לדכא את הקולות והרגשות הסוערים במוחו כרגע, הדבר לא ימשך לאורך זמן וכאשר תצוץ הזדמנות הוא עוד יגבה את נקמתו.. בין אם בצורת בגידה שלו, בין אם עי פירוק החבילה וכו.

התהליך שאתה הולך לעבור הוא קשה. קשה מנשוא.
אני באמת לא יכול לחשוב על כמה פגיעה באמון היא קשה וחותכת, עם זאת, בכדי שהסבל יהיה פרודוקטיבי כליך להבין ולמנף אותו. צר לי שאין אני איש בשורות, אבל לפעמים גם לאמת יש ערך.
עליך לסיים את הפרק הזה, בין אם עכשיו ובין אם בעוד שנתיים לאחר שהתכוננת לכך(הכנה כלכלית, רגשית, אולי לחכות שהילדים יגדלו מעט וכדומה)
ותדע שהצד השני אינו ראוי לך, למחילה שלך או לאמפתיה משום סוג.
במידה ולא נכונה הפרידה כרגע - השכל לנצל את המצב ככל הניתן לטובתך אבל תקומה לקשר עם צד שני שכזה לצערי לא תהיה.
מאחל לך המון כוחות ותזכור שאתה הצד היותר טוב מביניכם

יגאל

שאלה למפוכחת סקרן
10 יולי 2021, 15:43
לסקרן היקר מפוכחת בעיקר
15 יולי 2021, 20:16
Re: סקרן
17 יולי 2021, 08:59
סקרן מפוכחת בעיקר
17 יולי 2021, 14:37
Re: סקרן
18 יולי 2021, 14:06