הקשר שלנו היה טעות.
טעות להתחיל קשר כזה. מהרגע שנכנסת לזה קשה מאד לעצור. הקשר שלנו התחיל כשכתבתי לו שיר. הוא היה מוקסם. אמר שמעולם לא כתבו לו. ואז הגיע עוד שיר. ועוד אחד. ועוד אחד. ועוד... שירים שהציפו את שנינו ברגש. והוא, היה מתמוגג מכל שיר. היינו מתכתבים מבוקר עד ערב. אני הייתי במשבר בזוגיות והוא, הגיע עם חסכים משלו. סיפר שאוהב אותה אך לא כפי שחשב שיאהב את אשתו. וגם סיפר על האקסית שלו. ושבעצם זו היתה אמורה להיות היא. האישה לחיים. היינו שנינו מוצפים בכל כך הרבה רגש. מלאים בתשוקה. אבל לצד זה, הרגשתי שלא טוב לי. שקשה לי להיות איתו רגע אחד כל כך קרובה ורגע אחרי רחוקה. שאני מתרחקת עוד ועוד מבעלי. והוא היה מרגיש אותי. ומצחיק אותי. וגורם לי לחייך. הוא לא ניסה לשכנע אבל היה אומר לי להסתכל על הטוב. ומה עדיף? לוותר על הכל? והיום אני יודעת שכן. שהיה עדיף לוותר על הכל. שמה שהיה לנו לא היה שווה את הפגיעה במשפחה. את הפגיעה בעצמנו. אני יודעת שבסיטואציה אחרת, בחיים לא היינו מוותרים אחד על השני. אבל בסיטואציה הקיימת זה פשוט היה בלתי אפשרי. |
|
צפה ברומן בדף חדש |
הריקנות היא סוג של בגידה. כלומר, זו לא בגידה באמון שלך, לא בגידה במובן של שקר, של שבירת הנאמנות הזוגית. אבל כן, אני מבינה את מה שאתה אומר.
העניין הוא, שזה לא באמת בגידה אם אתה מאפשר את זה. וכמו שהיה לך חלק משמעותי ומכובד בבניית החיים המשותפים, הפרנסה, הדאגה למשפחה המורחבת, הטיפול בילדים וכל מה שאתה מתאר - כך יש לך חלק גם בהתפוררות הנישואים שלך, בהתפוררות האינטימיות והעניין הרומנטי או האינטלקטואלי ביניכם, ובשחיקה של האהבה שלכם. בזה שניכם בגדתם, זה כמעט אף פעם לא רק צד אחד.
חושבת שגם לך נוח. אז פתחת שיחה וצעקו עלייך, ביג דיל, אם זה מה שמבהיל אותך ואתה לא מוכן לטלטל את הסירה, אז כן, אתה בוודאי לא מוכן לצעדים הרבה יותר אמיצים שתצטרך לנקוט כדי להביא לשינוי, כי יכול להיות שצריך להיות פה ממש משבר כדי שדברים יזוזו - ואתה לא נראה לי בא לך משברים, אפילו לא עימותים.
ויכול להיות שזה מת, לפעמים אהבות מתות, ואם הזנחתם את האהבה שלכם, עשיתם את זה בכוחות משותפים, זה לא עוול שנעשה לך.
וכן, זה עצוב לחיות כך, אבל נשמע שאתה לא מוכן לרעידות אדמה, ולכן גם לא תתגרש בקרוב.
אז גם אתה מעדיף את מחיר הנוחות.
אני שוב, לא מאשימה חס וחלילה, אני באמת חושבת שזה עצוב, אבל כן, זה בהחלט בידיים שלך.
ואולי בשלב זה של חייך *אתה* לא בשל למחיר הזה. זה לא סיפור של הילדים או של סנקציות חברתיות. זה סיפור הבשלות שלך להתמודד עם חוסר הנוחות הזה שייגרם, ואתה עושה שיקולי רווח והפסד בין שתי בחירות לא ממש מוצלחות, ומחליט לא לטלטל את הסירה. אולי יגיע שלב אחר.
אבל כל עוד אתה נמצא בשלב הזה, וכך בחרת - לא, זה לא מצדיק בגידה. מכל כך הרבה סיבות, זה פשוט לא.